PoE چیست ؟

شاید شماهم در هنگام خرید یا جستجوی دوربین مداربسته با اصطلاحات گوناگونی برخورد کرده باشید که به گوشتان ناآشناست. یکی از رایج ترین این اصطلاحات PoE است.
استاندار PoE ،سوییچ PoE ،توان PoE، دوربین مداربسته PoE ، تفاوت PoE و PoC ،مزایا و معایب استفاده از قابلیت PoE و…اصطلاحاتی است که در این مقاله به معرفی آنها خواهیم پرداخت پس در ادامه همراه ما باشید..
در ابتدا به اینکه در اصل قابلیت PoE چیست می پردازیم. به فیلم آموزشی زیر توجه کنید.

همانطور که گفته شد PoE مخفف Power Over Ethernet به معنی تأمین انرژی الکتریکی از کابل اترنت می باشد.در هنگام نصب دوربین مداربسته تحت شبکه معمولا به دو اتصال با دو کابل جداگانه نیازمندیم ، اتصال شبکه که امکان انتقال برق را روی کابل های شبکه امکان پذیر می سازد و و دوما یک اتصال برق، برای تامین قدرت الکتریکی ای که دوربین.تکنولوژی POE به کابل های شبکه این امکان را می دهد که علاوه بر انتقال اطلاعات، عمل برق رسانی را نیز برای دستگاه های و دوربین های مدار بسته تحت شبکه انجام دهند.

PoE چیست
استاندارد های PoE

PoE استانداردی است که اجازه می‌دهد تا کابل‌های اترنت به‌طور هم‌زمان داده‌ها و برق را با استفاده از یک کابل شبکه واحد انتقال دهند.
این یکپارچه‌سازی این اجازه را می‌دهد تا دستگاه‌هایی که دارای این قابلیت هستند را در مکان‌هایی که دسترسی به برق وجود ندارد نصب کنند.
در حال حاضر سه استاندارد PoE وجود دارد. استانداردهای تکنولوژی POE با نام های (+IEEE 802.3at (POE) ، IEEE 802.3af (POE و IEEE 802.3BT(POE++) مشخص می شوند، مشخصه متمايز كننده استاندارد POE توان كاری آن است.

استاندارد ۸۰۲٫۳af حداکثر توان ۱۵٫۴۴ وات را پشتیبانی می‌کند. باوجوداینکه دستگاه‌های تأمین‌کننده برق (PSE) توانایی تأمین ۱۵٫۴۴ وات را دارند. اما دستگاه‌هایی که از طریق PoE روشن می‌شوند نهایتاً با توجه به میزان اتلاف انرژی ،توان ۱۲٫۹۵ را دریافت می‌کنند.

در سال ۲۰۰۹، IEEE استاندارد بالاتر ۸۰۲٫۳at را معرفی کرد که همچنان به نام +PoE شناخته می‌شود. این استاندارد توان ۳۰ وات را پشتیبانی می‌کند. همانند استاندارد ۸۰۲٫۳af  نیز براثر اتلاف انرژی حداکثر، توان ۲۵٫۵ وات را دریافت می‌کنند.در دوربین های ساده از نوع دام، بولت و صنعتی ولتاژ ۱۲ ولت و جریان ۱٫۲۵ آمپر و حتی کمتر کافیست اما در دوربین های قوی تر و گردان از نوع اسپیددام توان بیشتری نیاز است. برای چنین دوربین هایی استاندارد (+IEEE 802.3at (POE بهترین انتخاب است.

استاندارد ۸۰۲٫۳bt که با نام ++ PoE شناخته می‌شود در سال ۲۰۱۹ به بازار عرضه شد. این استاندارد از تمام ۴ زوج سیم برای انتقال قدرت استفاده می‌کند و قادر است توان ۴۹-۷۰ وات را تأمین نماید. این استاندارد جدید، اساساً حالت A و حالت B را برای دستیابی به ولتاژ بالاتر ترکیب می‌کند. ++ PoE نه‌تنها قدرت بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهد، بلکه می‌تواند از اتصالات ۱۰ گیگابیتی پشتیبانی کند. نوع A توان ۶۰ وات (۵۰ وات قدرت) را تامین می‌کند و نوع B برای حدود ۱۰۰ وات قدرت (تقریباً ۸۰ وات قدرت با اتلاف انرژی) در نظر گرفته می‌شود.

دوربین مداربسته PoE

دوربین مدار بسته POE قابلیت این را دارد تا برق خود را از طریق کابل شبکه تغذیه نماید . البته برق این دوربین مداربسته الزاما از این روش تامین نمی شود و این قابلیت را به عنوان یک امتیاز نسبت به دوربین های هم رده ی خود دارا می باشند . برای تغذیه ی این نوع از دوربین های مدار بسته هم می توان از NVR POE و هم از سوئیچ شبکه با قابلیت POE استفاده نمود .
کیفیت پایین هر یک از اجزای سیستم انتقال قدرت به دوربین مداربسته را دشوار می کند. برای استفاده از این قابلیت بهتر است از کابلهای با کیفیت شبکه استفاده کنید تا افت ولتاژ در کیفیت کار تأثیر نگذارد.

ضبط کننده PoE

دستگاه NVR شما می تواند دارای خروجی های POE باشد. در این صورت کار شما برای نصب دوربین ها به مراتب ساده تر خواهد شد. کافیست کابل شبکه هر دوربین را به طور مستقیم به پورت POE دستگاه NVR متصل کنید. این کار تنها در صورتی ممکن است که شما برای هر دوربین یک کابل مجزا استفاده کنید. در صورتی که بخواهید کابلها را در طول مسیر به سوئیچ وصل کرده و مجموع آن را به NVR متصل کنید باید از سوییچ POE استفاده کنید.
دستگاه های NVR POE توان خروجی یکسانی دارند که ممکن است برای دوربین های مداربسته کافی باشد اما نمی توانند برق دیگر دستگاه های شبکه را تأمین کنند.برای استفاده صحیح بهتر است هر دوربین را جداگانه به NVR POE متصل کنید.

nvr و دوربین poe

سوئیچ POE

سوئیچ POE از دسته سوئیچ های تحت شبکه است که دارای درگاه انتقال برق بوده و به راحتی می توان سایر تجهیزات تحت شبکه را به آن متصل نمود. سوئیچ با استفاده از ارسال یک سیگنال ضعیف تشخیص می دهد که آیا تجهیزات مورد نظر با  POE سازگار هستند یا خیر. سپس عمل انتقال برق را انجام می دهد.
ظاهر سوئیچ PoE، همانند سوئیچ معمولی می‎باشد و تن‎ها از مشخصات سوئیچ می‎توان متوجه قابلیت PoE آن شد. پورت های سویچ PoE امکان ارسال جریان برق بر روی کابل شبکه را دارند. بنابراین زمانی که دستگاهی را به این سوئیچ متصل می‎کنید، در صورتی که نیاز به دریافت جریان برق داشته باشد، سوئیچ جریان برق را بر روی کابل شبکه ارسال می‎کند.


مزایای استفاده از PoE چیست؟

۱) انعطاف پزیری : کابل شبکه اترنت انرژی الکتریکی دستگاه هایی مانند تلفن VoIP ، تجهیزات وایرلش مانند نقاط دسترسی یا Access Ponit و مودم های wifi، دوربین و بلندگو های تحت شبکه و نمایشگر LED را تامین میکند. بدون آنکه  نیازی به وجود خطوط و پریز های برق برای تک تک آنها وجود داشته باشد.

۲) صرفه جویی در زمان : با عدم نصب کابل برق و عدم نیاز به برق مناسب برای نصب کابل های شبکه ، فرد به سادگی مکان مناسب دستگاه را پیدا می کند ، دستگاه را نصب می کند و از طریق اتصال اترنت به شبکه اضافه می کند و باعث صرفه جویی در وقت می شود و هزینه های نصب

۳) بی خطر : انرژی الکتریکی از طریق کابل شبکه معمولاً از ۴۸ ولت DC استفاده می کند که طبق استاندارد UL به عنوان ولتاژ ایمن طبقه بندی می شود. PoE نیز دارای ویژگی های ایمنی داخلی است ، مانند اینکه اگر در اتصال خللی ایجاد شود ، PSE به طور خودکار ارسال برق را متوقف می کند ، و قبل از ارسال مجدد برق ،  اگر به کابل آسیب برسد ، مثلاً از بین برود ، برق قطع می شود.

۴) قابل اطمینان : انرژی PoE به جای مجموعه ای از آداپتورهای توزیع شده ، از یک منبع مرکزی و سازگار تأمین می شود. همچنین می تواند توسط یک منبع تغذیه بدون وقفه  تهیه یا کنترل شود تا دستگاه ها به راحتی غیرفعال یا تنظیم شوند.

معایب قابلیت  POE

تغذیه POE دستگاه ها دارای یک عیب بزرگ است !!
هزینه تجهیزات POE به مراتب بالاتر از تجهیزات عادی مداربسته است. این نقطه ضعف باعث می شود استفاده از سیستم های POE تا حد زیادی محدود شود.
عیب دیگر سیستم های POE محدودیت توان خروجی آنهاست. تجیهزات POE معمولا توان خروجی کمتر از ۲۵وات دارند.
در مقابل استفاده از سیستم تغذیه POE میتواند پیچیدگی ها و زمان مورد نیاز برای اجرای سیستم مداربسته را شدت کاهش داده و ایمنی سیستم را افزایش دهد.

در این مقاله سعی داشتیم برخی ابهامات موجود درباره اصطلاحات فنی دوربین مداربسته از جمله تکنونوژی PoE در دوربین های مداربسته و کاربرد آن در انواع تجهیزات سیستمی تشریح کنیم . در مقالات بعدی همراه ما باشید.